030 630 00 86

Programma avondseminar 7 november 2017

Hoe maak ik een succes van mijn project?

We doen het allemaal met enige regelmaat: met anderen samenwerken in een project, in de eigen organisatie of bij een opdrachtgever. Welke projectrol we ook hebben, we willen er een succes van maken, meerwaarde bieden, zorgen dat het project slaagt. Liefst op tijd én binnen budget.

18.00 uur ontvangst en light walking dinner

18.30 uur Welkom

18.45 uur De kern van je project (Rudy Kor)

Rudy Kor licht kort en bondig, en met de nodige humor, toe hoe je ingewikkelde plannenmakerij voorkomt en samen snel tot de kern komt. Project Canvas helpt bij het komen van idee naar het eerste overzicht van het waarom en hoe. Als besloten wordt om door te gaan dan vormt het uitgewerkte canvas een goed startpunt voor het opstellen van het ‘project contract’ (PID, projectplan, projectopdracht). Het canvas in kernwoorden: snelheid, interactie, visualiseren, motivatie, gemeenschappelijke taal, pragmatiek, dialoog en eigenaarschap.

19.30 uur Koers houden (Nicoline Mulder)

We leven in een tijd waarin veranderingen steeds sneller gaan, waarin chaos en onvoorspelbaarheid de boventoon voeren. Daarom pleit Nicoline Mulder voor ‘chaordisch projectmanagement’. Die gebruikt de complexiteit om een project robuuster te maken, de organisatie flexibeler en het project geliefd in de omgeving. Hoe dit samenspel er uit kan zien, laat zij jou ervaren.

20.15 uur Social network break

20.45 uur De complete projectmanager (Roel Wessels)

In een wereld waarin projecten steeds complexer worden en er een roep is om allesomvattende methoden, is er juist een behoefte aan eenvoud. Terug naar de kern dus, zodat je in staat bent om de nuttige elementen uit de vele beschikbare methoden en leiderschapstechnieken te combineren en om te begrijpen hoe je ze toepast in je eigen stijl. Het zijn namelijk niet de methoden die het verschil maken, maar jij die ze toepast! Roel Wessels neemt je aan de hand van praktijkvoorbeelden en anekdotes mee terug naar de essentie van projectmanagement.

21.30 uur afsluiting en borrel

 

meld je nu aan

>Programma